De portobello is een grote champignon en supergezond. Deze knapperd bevat veel vezels, mineralen en vitamine B. Met de vulling kun je alle kanten op probeer groenten en kruiden voor een andere twist.
Recept gevulde portobello uit de oven voor 4 personen
Ingrediënten portobello’s
- 4 portobello’s
- 250 gram spinazie
- 1 rode ui
- 8 snoeptomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram geitenkaas of mozzarella
- 50 gram pijnboompitjes
- snuf peper en zout
- olijfolie
Ingrediënten groene linzensalade
- 250 gram blikje uitgelekte linzen
- zakje gemengde sla
- 1 kleine rode ui
- 1 rode paprika
Ingrediënten dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap
- snuf peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de portobello’s in met wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook en voeg de spinazie en tomaatjes toe. Laat de spinazie uitlekken en roer de kaas erdoor. Vul de portobello’s en breng op smaak met peper & zout. Bak de portobello’s in 15 minuten in de oven gaar. Bereidt ondertussen de salade. Was de sla en snij de paprika en ui in stukjes. Mix alle ingrediënten in een schaal en voeg de dressing toe. Haal de portobello’s uit de oven en bestrooi ze met pijnboompitjes. Tip zilvervliesrijst smaakt ook lekker bij dit recept. Eet smakelijk!