pH waarde
23 januari 2020Vermoeidheid
6 februari 2020Inspiratie recept #meatlessmonday
Shakshuka, klinkt als een dans maar is een eenpansgerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus. Dit recept komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en Midden Oosten. Makkelijk om te maken en superlekker.
Recept Shakshuka
Ingrediënten
- 500 hutspotgroenten
- 300 gram zoete aardappelen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 100 gram babyspinazie
- 4 eieren
- 2 tl ras el hanout kruiden
- 1 teen knoflook
- 1/2 bakje verse koriander
- 1 eetlepel kokosolie
Schil de aardappelen en kook ze kort. Fruit in een pan de knoflook en voeg de hutspotgroenten, aardappelen en ras el hanout kruiden toe. Voeg na circa 8 minuten 50 ml water, tomatenblokjes, peper en zout toe. Laat het 10 minuten op laag vuur stoven. Roer de spinazie erdoor. Maak 4 kuiltjes en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en stoof het gaar in 10 minuten. Serveer met zilvervliesrijst of een frisse salade. Eet smakelijk!