
Omega 3
14 november 2019
Vezels
28 november 2019Inspiratie recept #meatlessmonday
Zeg nu zelf de knolselderij is niet bepaald de knapste groente variant. Het is z’n type ” Ruwe bolster, blanke pit”. Maar onder dat ruwe uiterlijk gaat een verfijnde smaak schuil. Het is de perfecte smaakmaker voor bouillons.
Recept Knolselderijsoep met makreel
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 100 ml kokosmelk (GoTan)
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- gerookte makreel
- verse peterselie
Fruit de ui, prei, stukjes knolselderij en bleekselderij in kokosolie. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep circa 15 minuten koken. Pureer de soep en voeg de kokosmelk toe. Garneer met gerookte makreel en peterselie. Eet smakelijk!